22 março 2007

EEN VRIENDSCHAP MET GOD

" ...je verstand bevat het verleden, je lichaam bevat het heden, je ziel bevat de toekomst. Anders gezegd, je verstand analyseert en onthoudt, het lichaam ondergaat en voelt, de ziel observeert en weet.

Als je wilt ontdekken wat je over God herinnert, kijk dan naar je verstand. Wil je ontdekken wat je over God voelt, kijk naar je lichaam. Em wil je ontdekken wat je weet over God, kijk naar je ziel."

"Je ziel weet alles: verlden, heden en toekomst. Zij weet Wie jij bent en Wie jij wilt zijn."

"Een grote ego is niet een teken dat iemand zichzelf leuk vind, integendeel. Als mensen opscheppen en andacht vragen, rijst de vraag: waarom hebben ze zo'n hekel aan zichzelf dat ze ter compensatie andermans goedkeuring nodig hebben?"

" Om van gedachten te veranderen is slechts een besluit nodig."


"Verhef je behoeftes tot voorkeuren en verhef je voorkeuren tot acceptaties. Dat is de weg nar vrede. Dat is de weg naar meesterschap."


"Het geheim van het leven is niet om alles te bezitten wat je begeert, maar om alles te begeren wat je al hebt."


"... Iedere gebeurtenis in het leven is een wonder, net als het leven zelf. Het leven is ontworpen om je ziel te voorzien van de volmaakte instrumenten, de volmaakte gebeurtenissen, de volmaakte omstandigheden, om te begrijpen en ervaren, aan te kondigen en te verklaren, te vervullen en te worden Wie jij werkelijk bent. Oordeel daarom niet en veroordeel evenmin. Houd van je vijanden, bid voor je vervolgers, omhels elk moment en iedere gebeurtens in het leven als een schat; het volmaakte geschenk van een volmaakte Schepper. Ik zou zeggen... Zoek de resultaten en gevolgen, maar verzoek ze niet."


"Er bestaat geen goede methode om iets te doen. Er is alleen maar jou manier. Zorg dus dat jouw manier de goede manier is."


"Vrienden vertellen de waarheid. Vrienden zeggen waar het op staat. Vrienden zijn niet beleeft, zij vertellen je niet wat jij volgens hen graag hoort. Maar vrienden laten je niet in de steek nadat ze je de waarheid hebben gezegd. Zij zijn er altijd voor jou, bieden altijd hulp, ondersteuning en onvoorwaardelijke liefde aan."

EEN VRIENDSCHAP MET GOD - NEALE DONALD WALSCH

Sem comentários: