25 abril 2007

LIEFDE - RIJKDOM - SUCCES

Een vrouw kwam uit haar huis gewandeld en zag drie oude mannen met witte lange baarden in haar voortuin staan. Ze erkende hen niet.
Ze zei "Ik denk niet dat ik jullie ken, maar jullie moeten hongerig zijn. Kom asjeblieft binnen en eet een kleinigheid".
"Is uw echtgenoot thuis?", vroegen ze haar
"Neen", antwoordde ze. "Hij is weg."
"Dan kunnen we niet binnenkomen", reageerden ze.

s'Avonds, toen haar man thuiskwam, vertelde ze hem wat er was gebeurd
"Ga hun zeggen dat ik thuis ben en nodig hen uit om binnen te komen"
De vrouw ging naar buiten en nodigde de mannen uit binnen te komen.
"Wij komen niet samen binnen," was hun antwoord.
"Waarom dan niet?" vroeg ze.

Eén van de oude mannen legde het uit: "Zijn naam is Rijkdom," zie hij en wees naar een van zijn vrienden, en vervolgde terwijl hij de andere aanduidde, "Hij is Succes, en ik ben Liefde." Dan voegde hij eraan toe,
"Overleg nu met uw echtgenoot wie van ons je in uw huis wil."
De vrouw keerde terug en vertelde haar man wat er gezegd was. Haar echtgenoot was enthousiast. "Fantastisch!!", zie hij. "Als dat zo is, laat ons Rijkdom uitnodigen. Laat hem binnenkomen en ons huis vullen met rijkdom!"
Zijn vrouw was het er niet mee eens. "Liefste, waarom nodigen we Succes niet uit?"
Hun schoondochter luisterde vanuit de ander hoek van de kamer mee. Ze kwam tussenbeide met haar voorstel: "Zou het niet beter zijn om Liefde uit te nodigen? Ons huis zal dan vol liefde zijn!"
"Wel laat ons de raad van onze schoondochter opvolgen," zijn de man tot zijn vrouw.
"Ga naar buiten en nodig Liefde uit om onze gast te zijn."

De vrouw ging naar buiten en vroeg de drie oude mannen, "Wie van jullie is Liefde? Kom alsjeblieft binnen en wees onze gast."
Liefde stond op en ging in de richting van het huis. De andere mannen stonden ook op en volgde hem. Verrast vroeg de vrouw aan Rijkdom en Succes: "ik nodigde alleen Liefde uit, waarom komen jullie ook naarbinnen?"
De oude mannen antwoordden samen: "Indien je Rijkdom of Succes had uitgenodigd , dan zouden beide andere buiten blijven, maar je hebt Liefde uitgenodigd, en waar die ook gaat, daar zijn wij ook. Om het even waar Liefde is, daar is ook Rijkdom en Succes!!!!!!"IK KIES OOK VOOR LIEFDE...WAAR HIJ OOK IS... ZEKER IN MIJ !!!!

Sem comentários: